Kunstneren Christina Friis

Kunstneren Christina Friis

Christina Friis er pottemager, uddannet i 2002 og herefter fortsatte hun uddannelse på Århus Kunstakademi. Ligesiden har hun arbejdet med keramikken på eget keramikværksted, i en autentisk baggård i hjertet af Haderslev.

Det er processen som Christina holder meget af. Det at nå frem til et produkt, hvor form og funktion går op i en højere enhed til “et resultat hvor der er lagt kærlighed til materialet, omhu og viden og erfaring i hver enkel arbejdsproces” (-Christina Friis). 


Dette er både i form af hendes fremstilling af mindre serier brugskeramik med lang levetid og i Christinas unika værker, hvor der er fri leg til at udforske materialet og til at afprøve nye teknikker og ideer. Dette er måden hvorpå hun opnår inspiration til nye keramiske serie-ideer.

Det er ikke kun den frie arbejdsproces der er Christinas inspirationskilde; “Jeg finder inspiration i mine omgivelser”(-Christina Friis), hvilket giver anledning til udforskelse af lerets uendelige muligheder.
“I mit arbejde med leret, forenes funktionalitet og æstetik”(-Christina Friis), i hendes kunstværker, hvor udtrykket er enkelt og kontrasterne i overfladen taler til de taktile sanser.