Kunstneren Panduro Strandkunst

Kunstneren Panduro Strandkunst

Erik Panduro har igennem næsten 30 år været rejseleder på flyrejser, krydstogter og busrejser rundt omkring i Europa, lige fra Svalbard i nord til Italien i syd. Efter denne dejlige årrække fandt Erik muligheden for, at lade livet som pensionist foregå i kreative og inspirerende rammer.

Fra hans fiskerleje-værksted i Lundeborg på fyn, laver Erik skønne collager med materialer af naturens eget overskud. Erik finder og samler dette langs den barske jyske vestkyst og på de blide fynske strande.
Der ligges stor vægt på collagernes og nøglebrætternes unika og genbrugen. Mange af husfacadaerne er bl.a. skabt af udtjente fynske kasser fra øens talrige æbleplantager.

Herudover ser Erik det smukke i at vand, sand og årelangt slid, har givet materialerne nogle helt fantastiske og meget inspirerende former. På denne inspirations- og fantasis- vinger skaber Erik heraf meget forskellige værker, som dog alle har tre ting tilfælles; en lille kirsebærstens-mariehøne, Dannebrog og ofte et lille smilende ansigt.
Herved sørger Erik for, at hver collage er en unik hilsen fra Danmark til de danske strande og kærligheden hertil ønsker han, at give videre; “Jeg håber at min produktion kan åbne øjnene for naturens mangfoldighed og finurlige formgivninger”(-Erik Panduro).