Kunstneren Lars Vegas

Kunstneren Lars Vegas

Lars Vegas Nielsen er freelance illustrator og bladtegner med arbejdsplads i hjemmet i Frørup, en lille landsby syd for Nyborg.

Lars intresse for, at tegne og illustrere udfoldede sig bl.a. på tegneskoler i Odense og et ophold på Holbæk Kunsthøjskole i 1990. Hvorefter han i 1991 begyndte sin uddannelse i Illustration og grafisk design, på Designskolen Kolding.

Straks efter færdiggørelsen af uddannelsen på Designskolen i 1996, begyndte Lars arbejdet som freelance illustrator og bladtegner. Dette, med en ansættelse som fast tegner på en sektion af Dagbladet Berlingske Tidende. En ny sektion som i 1996 hed Eksistens. 

Siden 2004, har Lars været fast tegner på Weekendavisens bog-sektion “Bøger” og fra sommeren 2023, har han været fast tegner på to ugentlige debatklummer i Kristeligt Dagblads fredags- og lørdags-aviser.

Udover arbejdet i dette erhverv, skaber Lars collagebilleder. "Mit Speciale er collagen som udtryk og værktøj, hvilket vil sige, at jeg (gen-)bruger allerede eksisterende materiale til at skabe nye billeder.” (-Lars Vegas). Billederne kan være skabt af gamle fotos fra bøger, tidsskrifter eller magasiner. Det kan også være egne fotos fra lokalområdet eller fra rejser.
Det er de interessante vinkler, overflader og strukturer på ting, flotte bygninger eller naturscenerier der er en stor inspirationskilde til, at skabe collager “hvor elementerne fremstår enten genkendelige i deres egen ret, eller bruges som baggrunde eller strukturer i et større motiv.”(-Lars Vegas).

Collagebillederne giver modsat Lars erhverv, hvor rammer, hensigt og udfoldelsesmuligheder med illustrationerne er meget mere fastlåste og stramme, mulighed for eksperimenteren og fri leg med det visuelle udtryk. Da disse ikke ligesom bladtegninger skal indgå et bestemt sted i en avis og til en bestemt type artikel. “Mine collagebilleder giver mig frihed til, at prøve ting af og lave motiver som ikke har et bestemt formål eller en bestemt modtager” (-Lars Vegas).

Håbet med denne kunst er også, at beskueren får en oplevelse ved, at gå på opdagelse i billederne. Lars ønsker at videregive en glæde. Den glæde han selv bestræber sig på at opnå i arbejdet med, at udforske og udfordre hvad han kan sætte sammen og skabe motiver af, så det danner en helhed og et udtryk, som kan kaldes et billede.