Kunstneren Lambert LampART

Kunstneren Lambert LampART

Bag Lambert LampART er kunsthåndværkeren Jannik Lambert Larsen, der er familiefar til tre og bosiddende i sjællands ældste stjernelandsby; Smørumovre. Jannik er oprindeligt uddannet skolelærer, men har i 10 år arbejdet som skoleleder, indtil han besluttede sig for, at forfølge sin drøm og starte hjertebarnet Lambert LampART.

Janniks kærlighed til at designe og skabe værker, har været der i mange år; “Jeg har i mange år lavet lamper i træ og metal i min garage sideløbende med, jeg istandsatte min VW-bus fra ´65”(-Jannik Lambert Larsen). Jannik fik i 2021, efter mange endeløse timer på værkstedet, færdigdesignet “Infinity Cube” lampen, hvilket blev starten på etableringen af den familiebaserede lampe-virksomhed og enden på arbejdet som skoleleder, da han valgte at fratræde herefter.

Inspirationen til lampe-kunsten finder Jannik i finurlige geometriske figurer og i fascinationen af uendeligheden generelt,“så hvad passer bedre end at sætte lys på dette og skabe designs, som får publikum til at undre sig og stoppe op”(-Jannik Lambert Larsen). Dette opnår Lambert LampART gennem lampernes unika, i både design og konstruktion.
Jannik arbejder bevidst på at gøre tingene så simple som muligt, selvom det ikke altid er let at konstruere rent håndværksmæssigt - beskueren må gerne sige; “Ej, hvor simpelt!”.Det er Janniks håb, at kunne fortsætte med at skabe og udgive nye designs, med en tydelig genkendelighed. Og herigennem på sigt gøre Lambert LampART til et særligt brand, med en helt unik stil. - Ikke kun igennem produkterne, men også ved personlig forretningsførelse.