Kunstneren Kirsten Thilsing Hansen

Kunstneren Kirsten Thilsing Hansen

Kirsten Thilsing Hansen er pensioneret lærer og bor på en gård lidt uden for den østfynske landsby Taarup. Blandt de rolige og landlige omgivelser, skaber hun sine skønne keramiske værker og malerier på eget keramikværksted; Musisk Værksted.

Kærligheden til det kreative har Kirsten haft fra barnsben, da hendes far var kunstmaler og kunsten herfor, på flere måder, altid har været en stor del af hendes liv. Dette udmundede sig i læreuddannelsen med videreuddannelse i billedkunst, og herefter mere end 30 års undervisning i kreative fag, på flere forskellige niveauer; bl.a. i folkeskolen, på aftenskoler, amtscentret, ergoterapeutskolen og inden for kriminalforsorgen, samt arbejde med psykisk syge og udviklingshæmmede.

Kirsten begyndte at male og arbejde med keramik for omkring 40 år siden. Hendes unika kunstneriske værker er inspireret af omgivelserne, især hendes høns og den omgivende natur, som giver anledning til kreativ skabelse.
I skabelsen af keramiske figurer kan Kirsten godt lide, at de disse udtrykker en slags følelse, “Og i mit arbejde med krukker forsøger jeg, ved at eksperimentere med glasuren, at få deres dekoration til at lige landskaber”(-Kirsten Thilsing).
Med dette er Kirstens mission, at folk kommer til at få en tanke eller et smil på læben, når de ser hendes kreationer.