Kunstneren Holdt Art

Kunstneren Holdt Art

Bag Holdt Art er Sussie Baassel Holdt, som er en 42-årig grafisk designer, kunsthåndværker, keramiker og en helt igennem lokal kunstner. Kunsten er noget det altid har været i hende, lige fra den tidlige alder af 7 år, hvor hun begyndte at skabe værker med maleri og keramik. Dette har holdt ved, da Sussie har beskæftiget sig med kunst og kunsthåndværk hele sit voksne liv.

For Sussie har kunsten en helt særlig betydning; “Det kreative rum er for mig et frirum, hvor tankerne kan nulstilles og jeg kan være tilstede i nuet - men i min egen boble” (-Sussie Baassel Holdt). Kunsten er for hende en mulighed for udforskning og udtrykelse af følelser, tanker og ideer, som også kræver, at der tænkes i løsninger på problemer gennem kreativitet. Den fungerer også for hende som en måde, at reducere stress og dagligdagens kaos, da den kreative proces er beroligende og meditativ.

Samtidig med at kunsten kan skabe en selvfordybende boble, giver det også Sussie følelsen af, at være del af noget større, når hun arbejder på værkstedet; “Det giver en følelse af en forbindelse til andre mennesker - for kunsten har en unik evne til at forbinde mennesker på tværs af kulturer, sprog og tid” (-Sussie Baassel Holdt).

Sussie ønsker gennem sine plakater, at skabe værker der appellerer til en følelse af tilhørsforhold til lokalområdet. Plakaterne udtrykker hendes stolthed over for hendes hjemby og ønsker, at de også skal vække minder hos andre der bor, har boet eller har tilbragt tid i området; “Jeg synes, det er fedt og tilfredsstillende at skabe noget, der er visuelt tiltalende eller følelsesmæssigt betydningsfuldt.”(-Sussie Baassel Holdt).

Herfor udspringer Sussies tanker bag hendes arbejde, uanset hvilket kunstform, af ideen om, at bringe smil og glæde i hverdagen, gennem skønne og finurlige værker med massere af lækre farver.