Kunstneren Camilla Gaugler

Kunstneren Camilla Gaugler

Camilla Gaugler er uddannet billedkunstner fra det fynske kunstakademi i 2002 og har gennem de sidste 10 år arbejdet med billedkunst, projekter og udstillinger og designproces på Odense designakademi.

Denne erfaring har haft stor betydning for Camillas tilgang til udviklingen af hendes Sæbeskåle; “Design skabes ud fra de behov der opstår og nye krav til effektivitet og from” (-Camilla Gaugler), hvilket dannede baggrund for, at hun i 2023 satte en lille produktion af stentøjs-sæbeskåle i gang.

Sæbeskålen har Camilla gennemarbejdet både design- og håndværksmæssigt, så den både er unik i udseende og i funktion, samt på det æstetiske plan. - Da sæbeskålen udfylder behovet for en sæbeholder uden sæbesnask og giver en sanselig og æstetisk oplevelse.
Dette er noget som skaber stor beundring hos kunderne; “Jeg må sige at sæbeskålen er genial. Nu har jeg testet den og undrer mig stadig over, at der intet snask løber ned på bordet, men at sæben tørrer og ligger klar til næste gang. Ikke engang sæbeskålen bliver snasket.  Den må blive et must.” (-kunde om Camilla Gauglers sæbeskål).

Dette indrammer godt hele Camillas mission med udviklingen af hendes kunstværker - Det skal være flot og praktisk at bruge sæbebarer, så mange flere mennesker begynder at bruge den faste sæbe. Dette er Camillas mission da hun har et ønske om, at den grønne omstilling skal blive en større del af folks hverdag; “At bruge fast sæbe er langt mere skånsomt for miljøet, end de flydende sæber er. De flydende sæber, shampoo og balsam indeholder ofte hormonforstyrrende stoffer der ender i naturen. Fast sæbe, om det er til hårvask, pleje eller håndvask er et renere produkt.”(-Camilla Gaugler).

Camillas uddannelse som billedkunstner og store erfaring med designproces, arbejdet med æstetik og ønske om, at gøre omtanke for miljøet en del af hverdagen, er herfor alt sammen en stor del af hendes sæbeskåle og den glæde samt lækre følelse, både i form af miljø, funktionalitet og design, hun ønsker, at give videre til forbrugeren.